01-10-09

La douce France

Op vraag van verschillende zal ik terug wat tijd vrijmaken om op mijn blog te schrijven. Sinds een paar dagen zijn we vertrokken met onze Motorhome om een maandje rond te toeren in het mooie Frankrijk en natuurlijk hier en daar een cacheke mee te pakken. Onze eerste stop was in Marsannay-La-Cote te midden van de heerlijke wijnvelden van de Bourgogne. Na een bezoekje aan het dorp waar we bijna dronken werden van de gistings gassen van de geperste druiven hadden we een heerlijke nachtrust op de parking over L'hotel de ville. De volgende dag volgde we een stuk van de Route des Grands Crus. Prachtig al die wijnvelden. Een bezoek aan het wijnstadje Beaune kon dus ook niet ontbreken. Een stad met alles in het teken van de wijn. Hier kochten we een lekkere blancs de Bourgogne en een mousseux de Bourgogne die zeker niet moet onderdoen om een echte champagne.

Snel even de snelweg op om onze volgende overnachtingsplaats te bereiken, Crest. Hier wordt het zicht gedomineerd door La Tour, een gigantische middeleeuwse toren die hoog boven de stad uit torend. Een onvergetelijke klim naar boven door smalle steegjes en steile trappen, gaf ons een mooi panoramisch zicht over Crest.We konden verder trekken via de route du soleil naar Avignon. Hier plaatsen we ons op l'ile Piot van waar we een fenomelaal zicht hadden op het oude Avignon. Na een goede nachtrust trokken we Avignon in en al cachend ontdekte we de stad, een wonderbaarlijk mooie stad. Alle highlights werden aangedaan. En ja we hebben even gedanst op de fameuze pont d'avignon. 's Avonds hebben we genoten van een prachtige zonsondergang over de Rhone die Avignon in een rode gloed dompelde.

Zo trokken we verder tot waar we nu zitten St-Remy-De-Provence. Hier bezochten we het Glanum, een historische site uit de grieks romeinse tijd en de vele plaatsen waar Van Gogh zijn meesterwerken schilderde in één jaar tijd. Dit was ook echt genieten. Door het vele wandelen in de toch nog warme temperaturen kregen we last van de voeten en werden we min of meer verplicht, vandaag een rustdagje in te lassen. Genieten aan het zwembad bij 25 graden.

Voorlopig ga ik het hier bij laten en van zodra we weer een goede internet verbinding hebben zullen we hier het vervolg neerpennen. De volgende dagen staan Les Baux de Provences, arles en de Camargue op het programma.

Geo groeten schattezoekertje

PS: foto's zijn op mijn facebook profiel te bekijken.

 

13:22 Gepost door Schattezoekertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.