15-02-09

Dode ijzerwandeling

Vandaag eens gaan wandelen zonder het zoeken achter een cache. Was het een noodzaak? Ja, want deze prachtige streek heeft een gigantisch tekort aan caches en ik moet eerlijk toegeven er is plaats genoeg om enkele mooie te leggen. Maar spijtig genoeg is het iets te ver om onderhoud te doen als er al eens iets aan scheelt.

haringe

Dus maar eens wandelen zonder cache. Meer info over de wandeling is te bekomen op volgende link. Wij hebben de wandeling wel iets anders aangevat. In plaats van te starten in Roesbrugge zijn we gestart in Haringe aan de kerk. Daar doken we direct nog een authetieke kerkewegel in. Dus al zeer snel bevonden we ons in de velden en werden we aan onze schoenen het regen weer van de laatste dagen gewaar. De volle grond kleefde zich eraan vast wat het wandelen op sommige plaatsen erg bemoeilijkte. Maar niet geklaagd, dit alles werd ruimschoots gecompenseerd door enkele prachtige vergezichten.

oude ijzer

Eens in Roesbrugge staken we de ijzer over en zagen we dat het water de laatste dagen erg hoog had gestaan. Lars liep al snel met kleivoetjes rond en het wit van zijn pels was snel helemaal weg. Maar we genoten nog steeds van de rust die dit stuk natuur uitstraald. Op een bepaald moment van de wandeling is het enkel de ijzer die je er van weerhoud Frankrijk binnen te stappen. Deze wandeling is een echte aanrader voor wie daar eens in streek is.

geo groeten schattezoekertje

 

20:15 Gepost door Schattezoekertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijzer, haringe, roesbrugge |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.