12-10-08

Cacheloos weekendje

Toen ik vrijdagnamiddag op de terug weg was van een teambuilding tweedaagse kreeg ik rond 17:30 hr een onrustwekkend telefoontje van mijn echtgenoot. Ze wist me te vertellen dat ze, Lars onze beagle en mijn vrouw,  op het strand aangevallen waren door een loslopende dobberman. Deze had eerst naar mijn vrouw gehapt en daarna Lars naar de keel gebeten. De eigenaars konden hun hond niet laten lossen. Het was enkel door tussenkomst van twee strandvissers dat ze erin geslaagd zijn de dobberman zijn beet te laten lossen. Mijn vrouw had dadelijk in het oog dat er bloed uit nekstreek van Lars liep en ze was erg ongerust. Onmiddelijk werd besloten naar de dierenarts te gaan. Deze stelde twee diepe bijtwonden vast. Een operatieve tussenkomst bleek noodzakelijk te zijn om de wonden te hechten. Lars werd verdoofd en de wonden konden gereinigd en genaaid worden.Lars
De dierenarts wist te melden indien de beet iets dieper had geweest, dan had de corona geraakt geweest en dan had hij hoogst waarschijnlijk doodgebloed. Mijn vrouw was diep gescholt door deze gebeurtenissen. Toen ik thuis kwam kwam zij juist terug van de dierenarts en lag Lars verdoofd in de wagen. Voorzichtig brachten we hem naar boven om hem rustig te laten ontwaken. Na twee dagen rust kunnen we zeggen dat hij terug zijn oude ik aan het worden is. Maar een mooi zicht is het nog altijd niet. Hopelijk kan hij volgend weekend terug op stap met ons om enkele geocaches te gaan zoeken.

 

Geo groeten schattezoekertje

19:47 Gepost door Schattezoekertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: beagle, lars |  Facebook |

Commentaren

al het beste gewesnt voor Lars fijn te horen dat beide slachtoffers het goed maken.

weer een goed argument voor een hondenvergunning en verplichte hondenschool voor sommige rassen... eigenlijk BAASJES van sommige rassen.
nog zo een voorbeeld:
onlangs stormde er een amstaf op mij en Jack (jack russel terrier) af. Had geen oren naar zijn baasje, jonge gast in trainingpak... typisch.
Mijn hond in de armen genomen en ik lokte de pitbul over de steenweg, kwam tuurlijk net geen auto. die pitbul beet gelukkig niet, had mijn mes al in de aanslag, hij wou blijkbaar enkel spelen. blijft toch een onaangename situatie.

en nog dit:
voorzichtig met de halsband! en zeker niet aan zijn vel trekken totdat het goed is genezen! er kan lucht onder de huid getrokken worden. Heeft onze hond meegemaakt bij een beet van een Border collie, ZEER PIJNLIJK !! hij zwelde op als een ballon. heeft 3 uren ter plaatse gestaan in de living.

groeten en spoedig herstel voor Lars.

Gepost door: Guinness70 | 12-10-08

Reageren op dit commentaar

Hey!

Wat een vreselijk nieuws. Hopelijk kunnen jullie gezamelijk van de schrik bekomen en de wonden laten genezen.

Nog maar eens het bewijs dat zulke dieren niet mogen rondlopen zonder lijband...

Sterkte!

Gepost door: weedboer | 13-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.