01-10-08

Een weekje Normandië

Eindelijk hadden we nog eens een weekje voor onszelf. We hadden beslist van naar Normandië te trekken, meer bepaals Dives sur Mere. Nogal onverwacht besloten we om een dagje eerder te vertrekken en langs te gaan bij vrouwelijk schattezoekertje haar broer in Brie Comte Robert tegen Parijs.

Richard leeuwenhart

Dus wij zondagmorgen de baan op naar Brie en tegen de middag waren we daar. Eerst een lekkere gegrilde kip op Portugese wijze verorberd en daarna zijn we het fabrieksmuseum van Safran (bouwer van vliegtuigmotoren van het type Gnome) gaan bezoeken en een prachtig kasteel te Melun. Het was daar namelijk open monumenten dag. Wat hadden we er van genoten om samen met Alain, Myriam en de kleine Kiro op pad te gaan. We hadden dan besloten om 's avonds al een stuk richting Rouen te rijden en te overnachten in Epong. Dat viel reuze mee behalve dat we door een dom toeval op de Parijse Ring zijn terecht gekomen en even hebben moeten wennen aan die drukte. Tegen 23:30 lagen we lekker in een bedje.

grote klok

'Smorgens eruit om richting Rouen te trekken maar een eerste stop hielden we in Les Andelys, waar we het Château Gaillard, de vesting van Richard Leeuwenhart, bezochten. Dit kasteel is zeker een ommetje waard. Daarna reden we verder naar Rouen waar we een stadswandeling hadden gepland en ik moet zeggen die is zeer goed meegevallen. Rouen is een prachtige stad overladen van geschiedenis, Richard Leeuwenhart, Jeanne D'Arc, de grote Horloge een prachtig Justitiepaleis, noem maar op. Zeker een aanrader voor wie hier nog nooit geweest is. Daarna erug de wagen in om ons vakantieverblijf te gaan inrichten. We verbleven daar in een mooi appartementje gelegen aan de Port Guillaume te Dives. 'S avonds werden dan de plannen voor de volgende dagen gemaakt. Natuurlijk konden de stranden van de landing niet ontbreken evenals Honfleur, Caen, Bayeux en bezoek aan de Calvados streek Pays D'Auge en natuurlijk mocht mondaine Deauville niet ontbreken.

junoport en bessin Dus alle dagen waren druk bezet. Iedere dag probeerden we dan ook enkele geocaches mee te pikken en dat is niet zo evident als dat het wel lijkt. De streek is namelijk niet dik bezaaid met caches. Maar toch, voor de geocachers die ooit die richting denken uit te trekken kan ik volgende aanraders meegeven. Dat zijn eerst en vooral de caches die iets met de landing te maken hebben. Omaha beach, Juno Beach, Pegasus Bridge, Fox Red zijn er enkele van. Zij brengen je telkens op een plekje die niet direct op de toeristen routes liggen. Nog zo een aanrader zijn de caches te Honfleur, prachtige stadswandeling met een mooie maar moeilijk te loggen cache en zijn belverdere caches. In Caen zeker deze van het kasteel van Willem de veroveraar. En natuurlijk de vier caches van le Vallee d' Auges.Honfleur
Met als uitschieter hier Visite a la Ferme. Bij deze sympathieke boer kan je heel wat bijleren en moet je zeker zijn Calvados en zijn Pommeau eens proeven.

Voor zij die wat meer over deze uitstap willen weten, die kunnen me gerust contacteren en voor meer foto's kan je ook eens gaan kijken in mijn nieuw fotoboek

Geo Groeten Schattezoekertje

21:28 Gepost door Schattezoekertje in Caches | Permalink | Commentaren (0) | Tags: normandie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.