04-08-08

Melle en omgeving

Gisteren stond er een dagje cachen in de omgeving van Melle op het programma en dit samen met WIMANN. Een viertal multi's waren geselecteerd en ze zijn ons één voor één goed bevallen. Als eerste van de dag besloten we "De gouden driehoek" te lopen, een echte cache in de wildernis van Melle. Geen enkel echt begaanbaar pad en zo opweg naar het eerste wp dat wim redelijksnel gevonden had. Snel de nieuwe coördinaat in de GPS en we konden opzoek naar het tweede wp. Hier had ik de eer van het te vinden. Toen we richting stash begonnen te trekken was het net of we in een dicht begroeide jungle zaten. Het was hier echt zoeken op sommige plaatsen om een aanvaardbare doorgang te vinden maar uiteindelijk hadden we hem dan toch beet. We konden terug naar de wagen trekken en als volgende op het programma stond "Het komische duo: een kindercache". Deze heeft ons langer bezig gehouden dan we hadden gedacht. Een hulplijntje van de legger was noodzakelijk om de uiteindelijke tag te vinden om naar de stash te kunnen trekken. Onze conclussie hiervan was, dat we waarschijnlijk niet kinds genoeg meer zijn om zulke caches te lopen. Maar het allerbelangrijkste was dat we hier goed gelachen hebben.

Daarna trokken we richting "Kalverhage" en weer kwamen we in een echte wildernis terecht. Toen we richting laatste wp trokken was onze verwondering groot dat daar enkele jongeren een prachtig crossparcours aan het aanleggen zijn om met crossfietsen hun kunsten te komen oefenen. Echt een prachtig parcour uit de x-games. Vanaf het laatste wp tot aan de cache is slechts een 20 meter maar om deze te overbruggen heb je heel wat tijd nodig en mag je absoluut niet bang zijn om wat schrammetjes op te lopen. Je moest echt zeer goed uitkijken tussen al die stekelige struiken en takken. Maar ook hier was het de volhouder die wint.

Als laatste van de dag hadden we de "Bunker walk" gepland een mooie wandeling die voor ons iets langer uitviel omdat we een verkeerde benadering hadden gedaan tussen wp1 en wp2. Dit leverde ons enkele extra kilometers op, maar ook hier niet geklaagd. Het vinden van de bijpassende foto's aan elk wp leverde vooral in het begin wat serieus zoekwerk op. Maar hoe verder we gingen hoe vlotter. Uiteindelijk werden we beloond met een mooi verzorgde cache op een lokatie met zeer veel geschiedenis.

Besluit van dit dagje Melle is dat we een leuke dag hebben gehad met enkele echte mooie geocaches als beloning. Natuurlijk wil ik ook Wim en Ann bedanken voor het aangename gezelschap en hopelijk kunnen we nog eens snel samen de baan op.

 

Geo groeten schattezoekertje

20:44 Gepost door Schattezoekertje in Caches | Permalink | Commentaren (1) | Tags: melle, bunkers, wildernis |  Facebook |

Commentaren

Hallo, ben daar nog nooit geweest, dus dat staat nog op mijn verlanglijstje. Nog een fijn weekend, liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 09-08-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.