15-06-08

Een weekje Oost-Kantons

Zo we zijn terug van een weekje Verlof in Malmedy. Natuurlijk stonden er enkele caches op het programma en er waren weer enkele beauty's bij. Steeds hebben we getracht om de caches te combineren met een mooie wandeling en dat is daar in de streek niet moeilijk. Zelfs om bepaalde traditionals te loggen moet je een flinke wandeling doen. De eerste dag deden we een wandeling vanuit Xhoffraix en deden een mooie cache NegusII aan. Na een misrekening (slecht gelezen) konden we toch de cache loggen.

limbourgDe volgende dag trokken we richting Walhorn en Limbourg. In Limbourg licht een prachtige wandelcache die je laat kennis maken met dit oude vestingsstadje, een echte aanrader. Toen trokken we richting Eyneburg opnieuw een mooie wandelcache rond dit prachtige kasteel met een zeer mooie cachelokatie. eyneburgOndertussen pikte we nog twee tradi's mee alvorens nog een zeer mooie van Captain Cook te gaan lopen "Giants Game". Deze cache had echt iets mistiek zeker toe je tussen de grote cyclopenstenen moest lopen.giants

Op dag drie hadden we een wandeling op de hoge venen uitgestippeld, zo een goede 12 à 13 km om 3 traditionals te loggen: "La croix des Fiancés", "la pierrier" en " le monumets des Americains". Moe maar voldaan waren we na deze prachtige wandeling die toch serieus wat energie had gevraagd en we waren dus meer dan blij als we terug aan de parking stonden.

verviers
De vierde dag hadden we een stadscache in Verviers gepland en ook deze  heeft ons een totaal andere blik gegund op deze stad.Een stad met tientalle mooie fonteinen en mooie gebouwen. Een oude industriestad (linnen en doek) waar veel gedaan wordt om het toerisme op te krikken en met zo een cache zullen er heel wat geocachers verviers leren kennen.

Op dag vijf sloeg het weer om en hebben we maar een toertje met de wagen gedaan en eens naar het circuit van Francochamps gaan kijken en één van de Belgische virtuals gaan loggen.

Eéntje mocht zeker niet ontbreken op dit weekje oost-kantons. Namelijk de meest oostelijke cache van België "Ost.be". We hebben er dan maar ineens van geprofiteerd om men eerste cache in Duitsland te loggen, direct ééntje waar heel wat geschiedenis aan hing "NRW-sud".

Alvorens terug naar huis te rijden besloten we nog wat caches te lopen in Malmedy zelf. Vooral de twee caches aan Ferme Libert zijn een aanrader. Moe maar voldaan van een weekje rust, wandelen en cachen konden we huiswaarts keren. Deze streek is zeker een aanrader voor al wie van een stevige wandeling houdt gecombineerd met geocachen. 

Geo groeten schattezoekertje 

13:42 Gepost door Schattezoekertje in Caches | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oost-kantons, malmedy, hoge venen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.