24-02-08

Cachen in de streek van Poelkappele

Gisterennamiddag snel enkele caches gaan lopen. Eerst eentje in Nieuwpoort rond koolhofput en daarna een drietal in de buurt van Poelkappele.

De eerste in Nieuwpoort was een echte gemakkelijke multi in en rond het natuurdomein de Koolhofput. De waypoints waren allemaal gemakkelijk te vinden evenals de cache. Dit beloofde voor de rest van de namiddag. Snel ons stalen ros in en op weg richting Poelkappele. De eerste die we daar aandeden was "Konijnen vreugde". Deze multi vertrekt aan de hoeve "Keuneleute". Het is een aangenaam boswandelingetje met twee gemakkelijke waypoints en de cache laat zich iets moeilijker vinden. Toch had ik even problemen door het slecht lezen van de opdracht. Door het te snel willen gaan verwisselen we soms wel eens A en B en kom je totaal ergens anders uit dan waar het de bedoeling is. Ooit zullen we het wel eens leren.

Daarna hadden we nog twee misterys op het programma staan die beide in het teken stonden van de Franse luchtheld uit de eerste wereldoorlog "GUYNEMER" dewelke een mooi herinneringsstandbeeld heeft te poelkappele. Na wat gegoogel hadden we al snel de oplossing van de eerste gevonden en konden we dus dadelijk gaan loggen in het veld. Voor de tweede moesten we eerst wat opmetingen doen ter plaatse en daarna een projectie maken om op de cachelokatie uit te komen. We hadden daar al snel door dat er recentelijk werken waren geweest en we vreesden een beetje voor de micro die we moesten zoeken. Daar ons vermoeden juist was maar de micro niet konden spotten snel wat fototjes gemaakt als bewijs materiaal voor de legger. Nadat we hem een mailtje hadden gestuurd met het bewijs materiaal kregen we toch de toestemming om te loggen.

Volgende week zaterdag trekken we richting Mons om er deel te nemen aan het event "La confrontation des geocacheurs". We gaan er team vormen met enkele collegas van de basis namelijk ukkepuk met zijn vrouwtje en Pimba & Timon en ons onszelf natuurlijk. Hoe dit zal aflopen hopen we jullie volgende week mee te delen op de blog.

 

Geo groeten schattezoekertje 

19:07 Gepost door Schattezoekertje in Caches | Permalink | Commentaren (0) | Tags: guynemer, koolhofput |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.