06-01-08

Nieuwe geocaches!!!!!!

Normaal gingen we vandaag gaan geocachen, maar door een technisch probleem met mijn PDA en de daarop draaiende TomTom hebben we moeten afzien van deze gedachte. Zonder degelijke navigatiemiddelen gaan cachen is als fietsen op platte banden. Dan maar iets anders doen. Daarom hebben we vandaag tijd gemaakt om twee nieuwe geocaches te leggen waar we al lang mee in ons hoofd zaten. Het werden twee traditionals ééntje aan de watertoren op de wijk Opex dewelke de naam kreeg "Oostende 5: GEODRIFT" en eentje op de grens tussen Oostende en Oudenburg dewelke dus "Oostende 6: Plassendale sluis" als naam kreeg.

Nu hoor ik jullie al zeggen:"Die GEODRIFT waar komt dat vandaan." Wel dat zit zo in elkaar reeds een tijdje geleden viel mijn oog op de volgende website www.geodrift.com en dit is een "Long term research project" en dit project had nog geen enkel meetstation in België. Daarom hebben wij een cache gelegd dewelke als meetstation dienst doet. De geocachers die deze cache loggen moeten of mogen een tweede log invullen op de website van geodrift om alzo de mogelijke afwijkingen tussen de verschillende soorten GPS'en waar tenemen en de verschillen in het moment waarop de meeting gebeurd is. De cache heeft het zelfde station ID als de waypoint naam van de geocache. Dus ik zou zeggen loggen maar deze cache.

Wat de andere cache betreft maak ik gebruik van een heel speciale cache container. Daar los ik hier niets over. Het enigste wat ik nog wil zeggen is dat je je eigen schrijfgerief moet meebrengen en dat je geen stickertjes mag gebruiken.

Hopelijk zijn de TomTom perikelen snel opgelost zodat we zelf terug kunnen gaan geocachen.

Geo Groeten Schattezoekertje. 

16:52 Gepost door Schattezoekertje in Caches | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geodrift, plassendale sluis, oostende |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.